Πάτρα: Οι γονείς 14χρονης αποφάσισαν τη δωρεά οργάνων της μετά από τροχαίο

Πάτρα: Οι γονείς 14 χρονης αποφάσισαν τη δωρεά οργάνων της μετά από τροχαίο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Εγκεφαλικά νεκρή έμεινε μια 14χρονη μετά από τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Πάτρα και οι γονείς της αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. 

Μετά από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι θεράποντες γιατροί εξήγησαν στην οικογένειά της άτυχης ανήλικης ότι η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη, καθώς τα τραύματα που έχει υποστεί στο κεφάλι ήταν βαρύτατα, ενημερώνοντας ότι μπορούν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων αν το επιθυμούν. 

Οι γονείς της πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, σε ανθρώπους που περιμένουν να βρεθεί συμβατός δότης. Ήδη έχει ενημερωθεί ο Διεθνής Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Η 14χρονη  ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή ενός 16χρονου η οποία συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου με αυτοκίνητο στη περιοχή του Ρίου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των δύο παιδιών, με την ανήλικη να τραυματίζεται πιο σοβαρά, καθώς εκσφενδονίστηκε σε απόσταση πολλών μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο 16χρονος οδηγός της μηχανής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM