Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι, σώθηκε με παρέμβαση φιλόζωων

Πάτρα: Ανήλικοι βασάνιζαν κουτάβι, σώθηκε με παρέμβαση φιλόζωων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Pixabay
0

Ανήλικοι βασάνιζαν ένα κουτάβι, στην Πάτρα, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση φιλόζωων. 

Το περιστατικό συνέβη στις 10 Αυγούστου, στην πλατεία Ελευθερίας, σύμφωνα με τη δικηγόρο του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας – Save Patras Strays», Έλενα Αρβανίτη. Τα παιδιά περιέφεραν στον ήλιο το κουτάβι κρατώντας το από το ένα πόδι, ενώ στη συνέχεια πετούσαν και κλωτσούσαν το ζώο.  

Μάρτυρες του περιστατικού ήταν δύο εθελοντές φιλόζωοι και η μία εξ αυτών προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει όσα είδε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι ήταν κηδεμόνες του σκύλου, αλλά δεν διέθεταν τα σχετικά έγγραφα. 

Αρχικά, σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση, το κουτάβι παραδόθηκε στα παιδιά «με τη δικαιολογία ότι ήταν πολύ μικρό και δεν απαιτείται να έχει ούτε ηλεκτρονική σήμανση, ούτε κτηνιατρικό βιβλιάριο και ότι οι ανήλικοι δήλωσαν ότι τους ανήκει και άρα έπρεπε να τους παραδοθεί».

Στη συνέχεια, η δικηγόρος του συλλόγου απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας να προβεί η αστυνομία σε ενέργειες προκειμένου να βρεθεί το ζώο, εκφράζοντας ανησυχία ότι είναι σε άμεσο κίνδυνο. Τελικά, έπειτα από λίγες ώρες οι εθελοντές ενημερώθηκαν από το αστυνομικό τμήμα να πάνε και να πάρουν υπ’ ευθύνη τους το σκυλάκι. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ