Πάσχα: Τα μέτρα για την Ανάσταση και το πασχαλινό τραπέζι - SMS, όρια και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάσχα: Τα μέτρα για την Ανάσταση και το πασχαλινό τραπέζι - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένα διαφορετικό Πάσχα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές γιορτάζουμε φέτος, καθώς βρίσκονται σε ισχύ τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φέτος το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 21:00 αντί τα μεσάνυχτα, με τους πιστούς και τους κληρικούς να καλούνται να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. Σύμφωνα με τους κανόνες θα πρέπει να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν διπλές μάσκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους χώρους της εκκλησίας.

Τα μέτρα στις εκκλησίες περιλαμβάνουν υποχρεωτικά self test για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού και τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων προστασίας. Εντός του ναού επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25τμ. Ανώτατο όριο είναι τα 100 άτομα ανά ιερό ναό.

Ένα άτομο ανά 10 τμ. επιτρέπεται στους εξωτερικούς χώρους του ναού, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας. Η Ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έτσι και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00.

Σημειώνεται ότι από τη Μ. Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με τα SMS να καταργούνται από τις 15 Μαΐου, ημέρα που ανοίγει ο τουρισμός.

Με κωδικό 6η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα

Όσο αφορά στην Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ