Πάρτι στον Άλιμο: Δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar

Πάρτι στον Άλιμο: Δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε beach bar Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Getty Images
0

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το βράδυ στον Άλιμο, όπου διοργανώθηκε πάρτι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1.000 άτομα. 

Το συμβάν επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης που, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ και δίμηνο κλείσιμο, όπως προβλέπει ο νόμος. 

«Είχαν προγραμματίσει μία εκδήλωση, το λένε συγκαλυμμένα - βέβαια αυτό που συνέβη χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Είχαμε πάνω από 1.000 ανθρώπους» είπε ο κ. Κονδύλης, τονίζοντας πως από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνεται ότι παραβιάστηκαν οι κανόνες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτι διαφημιζόταν αρκετές ημέρες, την ώρα που ειδικοί λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι ένας ασυμπτωματικός φορέας σε έναν χώρο αρκεί για να κολλήσει δεκάδες. 

«Είναι θέμα σεβασμού, δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας, επειδή θέλει να εισπράξει, να βάζει σε κίνδυνο τους εργαζόμενούς του, τον κόσμο που παρασέρνεται, όλη την πόλη που μπορεί να υποστεί τις συνέπειες. Είναι και μια μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού», πρόσθεσε λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο «ο ένας επιχειρηματίας παρασέρνει τον άλλον.» 

«Το μαγαζί κλείνει για δύο μήνες και επιβάλουμε πρόστιμο 20.000 ευρώ. Δεν ήταν εκεί δημοτικός αστυνομικός την ώρα που έγινε αυτό - τρεις είναι όλοι κι όλοι - έχουμε στην ουσία έναν άνθρωπο ανά βάρδια - δεν μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο έξω από κάθε μαγαζί. Υπάρχει όμως το υλικό που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο και είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο για να κάνει έκθεση η δημοτική αστυνομία και να επιβάλω εγώ την ποινή που προβλέπεται». 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κονδύλης, αρχικά είχε προτείνει το «λουκέτο» να ισχύσει για 20 ημέρες «προειδοποιητικά», αλλά ο νόμος είναι ανελαστικός και προβλέπει τις ποινές που επιβλήθηκαν. «Αυτά επιβάλλονται τώρα, πάμε να κλείσουμε τον χώρο στις 4:30μ.μ», είπε χαρακτηριστικά. 

«Να πάρουν ένα μήνυμα και τα υπόλοιπα καταστήματα της παραλίας, ότι είμαστε στο πλευρό τους, τους διευκολύνουμε και θέλουμε να δουλέψουν, αλλά όχι κάνοντας προκλητικά πράγματα που απαγορεύει η νομοθεσία της πολιτείας. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι πονηροί και να βάζουν τον κόσμο σε κίνδυνο. 

»Όλοι ξέρουν ότι απαγορεύονται τα πάρτι. Τι θέλουν; Έναν κηδεμόνα; Είναι ένα πρακτικό πρόβλημα, κάθε φορά που ένας επιχειρηματίας παίρνει απόφαση να κάνει κάτι που το απαγορεύει ο νόμος και είναι επικίνδυνο, η Πολιτική Προστασία δεν μπορεί προληπτικά να τον κλείσει, μπορεί πολύ απλά να του πει "μην το κάνεις"». 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ