Πάρος: Στάχτη και αποκαΐδια από την πυρκαγιά- Μεγάλη καταστροφή στο βυζαντινό μονοπάτι (Εικόνες & Βίντεο)

Φωτιά στην Πάρο: Πριν και μετά από την καταστροφή στο βυζαντινό μονοπάτι - Βίντεο και φωτογραφίες Facebook Twitter
parianostypos
0

Μεγάλη έκταση καμένης γης άφησε πίσω της η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος, Πάρο, πλήττοντας ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής και νότιας πλευράς του νησιού.

Το πρωί οι ενισχυμένες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έφθασαν το βράδυ της Δευτέρας στην Πάρο, κατάφεραν τελικά να σβήσουν την πυρκαγιά με τη συνδρομή ελικοπτέρων που πετούσαν συνεχώς πάνω από την περιοχή όσων ενεργών εστιών απέμεναν, κάνοντας ρίψεις νερού.

Το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνουν οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από σημείο.

Μια εκτεταμένη περιοχή από τα περίχωρα του Κώστου, των Λευκών, του Προδρόμου και της Μάρπησσας, αποτελεί πια κρανίου τόπος, σύμφωνα με το parianostypos.

Η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τις κεντρικές κορυφογραμμές του νησιού και οι φλόγες της διέτρεξαν μεγάλο μέρος του ιστορικού βυζαντινού μονοπατιού που απογυμνώθηκε από το φυσικό του περιβάλλον.

Ανέπαφο από τις φλόγες το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής

Φωτιά στην Πάρο: Πριν και μετά από την καταστροφή στο βυζαντινό μονοπάτι - Βίντεο και φωτογραφίες Facebook Twitter
parianostypos

Οι φλόγες έφθασαν στην Χοιρολάκκα όπου υπάρχει και το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο κάηκε ολοσχερώς, το εκκλησάκι παρέμεινε ανέπαφο.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM