Παρατείνεται η καραντίνα στις δομές φιλοξενίας σε Μαλακάσα,Ριτσώνα, Λάρισα

Παρατείνεται η καραντίνα στις δομές φιλοξενίας σε Μαλακάσα,Ριτσώνα, Λάρισα Facebook Twitter
Παρατείνεται η καραντίνα στις δομές φιλοξενίας σε Ριτσώνα, Μαλακάσα, Λάρισα (Eurokinissi)
0

Με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, στις δομές φιλοξενίας Μαλακάσας, Ριστώνας και Κουτσόχερου Λάρισας.

Σύμφωνα με την Κοινή υπουργική Απόφαση, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις τις 5 Ιουλίου για όσους διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης της χώρας καθώς και στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνας, Μαλακάσας και Κουτσόχερου Λάρισας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 ημέρες επικράτησε ένταση στη Μαλακάσα ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και δυνάμεις της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκους του δήμου Ωρωπού ξέσπασαν καθώς οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να κλείσουν κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στην περιοχή όπου βρίσκονται οι δομές προσφύγων και μεταναστών.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις δύο δομές που λειτουργούν στην περιοχή, στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Ρεπορτάζ / Εργατικά ατυχήματα: θλιβερό ρεκόρ τριετίας το 2025

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα επαναφέρει με ένταση τη συζήτηση για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Ποιες είναι οι χρόνιες αδυναμίες πρόληψης και ελέγχου που εξακολουθούν να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και τι αναφέρουν τα στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας, που καταγράφει τρομακτικό ρεκόρ θανάτων σε χώρους εργασίας το 2025.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ