Παράταση έως 16 Οκτωβρίου για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση έως 16 Οκτωβρίου για ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση Facebook Twitter
1

Παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%. Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.

Μετά την κατηγορηματική δήλωση της Κομισιόν, ότι ουδέποτε ζήτησε την επιβολή του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προανήγγειλε ξανά, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega το «πάγωμα» του μέτρου, αφού εξευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, που θα αποδίδουν ως 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.


«Αυτή τη στιγμή νομικά πρέπει να πληρωθεί ΦΠΑ. Συζητάμε σήμερα για το πώς νομικά θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση το όλο ζήτημα, μετά από αίτημα των κομμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.


Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν που ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζήτησε το συγκεκριμένο μέτρο, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κρήτη, υποστήριξε ότι το μέτρο επιβλήθηκε κατόπιν πιέσεων από τους δανειστές και ζήτησε την αναστολή του.


Με ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τρίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με την σειρά του τη Ν.Δ. για υποκρισία, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, την κατάργηση του μέτρου από μια νέα κυβέρνηση υπό τον Α. Τσίπρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ