Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας- Είχε 301 αρχεία

Παπαθεοδώρου: Στους 8 μεγαλύτερους παραβάτες διακίνησης παιδικής πορνογραφίας- Είχε 301 αρχεία Facebook Twitter
0

Ως ένας από τους 8 σημαντικότερους παραβάτες διακίνησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων στην Ελλάδα, θεωρείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Toc, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων που είναι ήδη προφυλακισμένος για κατοχή πορνογραφικού υλικού, είχε κατεβάσει συνολικά 301 βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα περισσότερα από αυτά, αποτύπωναν ακόμα και σκληρές πορνογραφικές εικόνες με παιδιά κάτω των 10 ετών.

Ο αριθμός προέκυψε καθώς η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, επέτρεπε ταυτόχρονα το διαμοιρασμό των συγκεκριμένων αρχείων και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Κατά την έρευνα που έγινε σπίτι του εντοπίστηκαν 2 σκληροί δίσκοι με πάνω από 100 βίντεο ενώ οι αποθηκευτικές μονάδες μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να εξακριβωθεί ο ακριβής όγκος των αρχείων.

Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, ο συγγραφέας με τη χρήση 284 διαφορετικών διαδικτυακών διευθύνσεων πρωτοκόλλου, κατέβαζε τα βίντεο και έτσι είχε τη δυνατότητα να κρατά μυστικά τα δεδομένα του και τη γεωγραφική του τοποθεσία.

Για τη λήψη των βίντεο, χρησιμοποιούσε το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα e-mule, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες μπορούν να αντιγράψουν και να τροποποιήσουν τα αρχεία, χωρίς να παραβαίνουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η δράση του συγγραφέα κινητοποίησε τις αρχές όταν τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, χαρακτηρισμένα από διεθνείς αρχές ως «σεσημασμένα», άρχισαν να διακινούνται εντός των ελληνικών συνόρων.  Μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τα στελέχη της Δίωξης, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τον 55χρονο. 

Σύμφωνα με το The Toc, από τις 18 Δεκεμβρίου του 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου του 2022, καταγράφηκε η διαδικτυακή δραστηριότητα λήψης αρχείων παιδικής πορνογραφίας του συγγραφέα.

Ο ίδιος αιτιολόγησε ωστόσο ότι η αναζήτηση και θέαση του υλικού έγινε μόνο και μόνο για λόγους συγγραφής, καθώς επέμενε ότι αναζητούσε υλικό για το νέο του βιβλίο.

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο (υλικό που δεν έχει απομονωθεί-έχει ειδωθεί αποσπασματικά και όχι στο σύνολό του) αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύει υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων» φέρεται να ισχυρίστηκε στην Ανακρίτρια, χωρίς όμως να την πείσει.

Από τις 21 Οκτωβρίου, ο 55χρονος συγγραφέας, είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

 

Με πληροφορίες του The Toc

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM