Παπαευσταθίου: Πάνω από 200 ασθενείς με κορωνοϊό διακομίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής καθημερινά

Παπαευσταθίου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι σε ένα χρόνο covid οι διακομιδές σε όλη την χώρα έφτασαν τις 61.000 και έγιναν 100 αεροδιακομιδές. Τις τελευταίες 17 μέρες έγιναν 7.500 διακομιδές εκ των οποίων 3.700 στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά περισσότερες από 200 διακομιδές στην Αττική. Την ίδια στιγμή, οι διακομιδές ασθενών non-Covid αγγίζουν τις 500 με 600. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις κατά μέσο όρο 140 εισαγωγές σε νοσοκομεία την ημέρα, αποτελούν μια «δύσκολη εξίσωση» για την Αττική.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid είπε ότι συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες. Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας, είπε ο κ. Παπαευσταθίου. Παρά την κρισιμότητα της κατάσταση θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι κατέληξε. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου το ΕΚΑΒ συμβάλλει σε δύο επίπεδα κατά την πανδημία του κορωνοϊού: i] στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, διακομιδές και αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό και χωρίς και ii] μέσω του Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων που λειτουργεί 24 ώρες και παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε 24ωρη επικοινωνία με όλα τα νοσοκομεία. «Η διακομιδή είναι ιατρική πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ