ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Πάνω από 32.000 κλήσεις έκοψε τον Απρίλιο η Δημοτική Αστυνομία - Ποιοι δρόμοι της Αθήνας αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στις παραβάσεις

Πάνω από 32.000 κλήσεις έκοψε τον Απρίλιο η Δημοτική Αστυνομία - Ποιοι δρόμοι της Αθήνας αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στις παραβάσεις Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
3

Περισσότερες από τις 32.000 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία τον Απρίλιο στην Αθήνα για παράνομη στάθμευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% αφορούσε παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα τα οποία ακινητοποίησε και στη συνέχεια απομάκρυνε με γερανό.

Το 33% των δαγκανών αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση το μήνα Απρίλιο «αναδεικνύεται» η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ με 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.

Τέλος, μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων αφορούσε στάθμευση σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παρανόμως το18%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ