Πανελλήνιες Εξετάσεις: 66χρονος θέλει να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία - 55χρονος στοχεύει στη Θεολογική

Πανελλήνιες Εξετάσεις: 66χρονος θέλει να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία - 55χρονος στοχεύει στη Θεολογική Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε μαθήματα κατεύθυνσης εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μεταξύ των υποψηφίων και ο 66χρονος Βασίλης Τσίμας, ο οποίος «έδωσε» Αρχαία Ελληνικά, με σκοπό να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία.

«Κάτι πάντα μου έλειπε... Όλα τα χρόνια όσο εργαζόμουν δεν αισθανόμουν καλά. Από πολύ μικρός βγήκα στη βιοπάλη, αναγκάστηκα να εργαστώ για να αυτοσυντηρηθώ και όταν στα 58 χρόνια μου αποκαταστάθηκα επαγγελματικά και οικονομικά, αποφάσισα να τελειώσω το σχολείο και τώρα δίνω Πανελλήνιες Εξετάσεις» εξήγησε μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Όπως μάλιστα είπε, η μεγαλύτερη χαρά του ήταν ότι ξεκίνησε την Α' Γυμνασίου μαζί με την εγγονή του. «Για μένα, το ευτυχές γεγονός, ήταν ότι από την Α' Γυμνασίου ήμουν με την εγγονή μου. Είχαμε ανταγωνισμό μεταξύ μας και τελικά τελειώσαμε μαζί. Μάλιστα, κατάφερα και την πέρασα στον βαθμό του απολυτηρίου», ανέφερε χαριτολογώντας.

Δεν ήταν εύκολο το ταξίδι καθώς ενώ εργαζόταν ως δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών και έμπορος αθλητικών ειδών, έπρεπε να διαβάζει με συστηματικό τρόπο, για να πετύχει τον στόχο του. Παρά τις δυσκολίες όμως δεν σκέφτηκε στιγμή να τα παρατήσει και κατάφερε να τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, στο 1ο Εσπερινό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Πανελλήνιες εξετάσεις- Ο 66χρονος που θέλει να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία και ο 55χρονος κομμωτής που έχει βάλει στόχο να διαβεί το κατώφλι της Θεολογικής Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πελάτισσες στο κομμωτήριο κρατούσαν το βιβλίο για να μάθω την ιστορία»

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια αγάπη για τη γνώση και ο 55χρονος κομμωτής Χρήστος Στάγγος, αποφάσισε σε μεγάλη ηλικία να αλλάξει τη ζωή του και δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του.

«Ήταν μεγάλο αγκάθι για μένα που τόσα χρόνια δεν είχα καταφέρει να υλοποιήσω το όνειρό μου. Κάθε χρόνο έλεγα πως θα ξεκινήσω το σχολείο και η δουλειά, οι υποχρεώσεις, όλα, δεν μ' άφηναν να το κάνω», αναφέρει, επισημαίνοντας πως σταμάτησε το σχολείο όταν έχασε τους δικούς του και έπρεπε να εργαστεί για βιοποριστικούς λόγους.

Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή σε αυτό το ταξίδι, όπως σημειώνει ο κ. Στάγγος, το απόλαυσε με τη ψυχή του και είχε στήριγμα τους φίλους του, αλλά και τους πελάτες και τις πελάτισσές του, στο κομμωτήριο που διατηρεί εδώ και τρεις δεκαετίες. «Υπηρέτησα τον χώρο της ομορφιάς, όμως πάντα ήθελα να σπουδάσω. Ήταν πολύ δύσκολη προσπάθεια, διάβαζα 4-5 ώρες τα βραδιά, για να συμπληρώσω τα κενά. Διάβασμα παντού, ακόμα και στο κομμωτήριο... Οι πελάτισσές μου με βοηθούσαν, κρατούσαν το βιβλίο και τους έλεγα την ιστορία, με στήριξαν σαν να ήταν η οικογένειά μου», λέει συγκινημένος.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν τον βλέπουν ανάμεσα τους, γελώντας, επισημαίνει πως: «Όταν μπαίνω στη αίθουσα, νομίζουν ότι είμαι καθηγητής και μάλιστα με ρωτάνε: "Κύριε καθηγητά τι θα γράψουμε;". Είναι όμορφο και μετά όταν τους λέω είμαι "και εγώ μαζί σας, είμαι μαθητής και θα δώσω εξετάσεις", τους φαίνεται πολύ περίεργο, αλλά τους αρέσει», εξηγεί.

Στόχος του Χρήστου Στάγγου είναι να καταφέρει να περάσει στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ