Απεργία της ΓΣΕΕ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» Facebook Twitter
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» (Eurokinissi)
0

Κλείνει με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό στις 11 το πρωί ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Στις 13:00 έχει δοθεί ραντεβού στα Προπύλαια για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της Αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από την πλευρά της ωστόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την απόσυρση όλου του αντιεκπαιδευτικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης «που συνεχίζει το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», όπως καταγγέλλει.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.


Υπενθυμίζεται ότι χθες ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, που αφορά στην «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25. Η  Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή.

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ