Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα Facebook Twitter
0

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθηνά, στο 48,5 χιλιόμετρο στην Κακιά Σκάλα.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, επί του παρόντος η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα Facebook Twitter
Φωτ.: Google.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι βράχοι προσέκρουσαν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι λόγω της πτώσης βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ), με τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Στη νέα εθνική οδό, κλιμάκιο πραγματοποιεί εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα.

Για την πτώση των βράχων στην περιοχή μίλησε στο Open ο διδάκτωρ Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Διακάκης.

«Η περιοχή είναι τεκτονισμένη με ρήγματα και παλιότερες πυρκαγιές, επομένως κάθε δυνατή καταιγίδα μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα: μικροκατολισθήσεις, μεγαλύτερες κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων. Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διακάκης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα

Ελλάδα / Φωτιά τώρα στη Λάρισα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι και έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης

«Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο αέρας σπρώχνει με ταχύτητα τις φλόγες με κατεύθυνση προς τη Ροδιά Τυρνάβου», μεταδίδει τοπικό μέσο ενημέρωσης
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΙΚΗ

Ελλάδα / Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής: «Ανεβαίναμε και εμείς στο παιχνίδι» - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη

Όσα ισχυρίστηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, η σύζυγός του, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανικός που ανέλαβε τον έλεγχό του
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Ελλάδα / Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση σε λιμάνια, έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

Την τιμητική τους έχουν φέτος και τα τρία μέγαλα λιμάνια της Αττικής, καθώς και οι δύο σταθμοί ΚΤΕΛ με την κίνηση φέτος να παρουσιάζει αύξηση 5% σε σύγκριση με πέρυσι
THE LIFO TEAM