Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα Facebook Twitter
0

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθηνά, στο 48,5 χιλιόμετρο στην Κακιά Σκάλα.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, επί του παρόντος η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα Facebook Twitter
Φωτ.: Google.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι βράχοι προσέκρουσαν σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι λόγω της πτώσης βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ), με τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Στη νέα εθνική οδό, κλιμάκιο πραγματοποιεί εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα.

Για την πτώση των βράχων στην περιοχή μίλησε στο Open ο διδάκτωρ Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Διακάκης.

«Η περιοχή είναι τεκτονισμένη με ρήγματα και παλιότερες πυρκαγιές, επομένως κάθε δυνατή καταιγίδα μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα: μικροκατολισθήσεις, μεγαλύτερες κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων. Δε μου κάνει καθόλου εντύπωση», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διακάκης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ