Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 2 και 13 ετών

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 2 και 13 ετών Facebook Twitter
0

Δύο νέα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 20 ημέρες. 

Το ένα περιστατικό αφορά παιδί δύο ετών, που παρουσίασε πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το δεύτερο αφορά παιδί 13 ετών, με πυρετό και εξάνθημα. 

«Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή», σημειώνει ο Οργανισμός. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 14 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.010 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σε 35 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί 484 περιστατικά, από τα οποία τα 272 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς, σημειώνει ο ΕΟΔΥ. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM