ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 2 και 13 ετών

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δύο νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 2 και 13 ετών Facebook Twitter
0

Δύο νέα πιθανά κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 20 ημέρες. 

Το ένα περιστατικό αφορά παιδί δύο ετών, που παρουσίασε πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το δεύτερο αφορά παιδί 13 ετών, με πυρετό και εξάνθημα. 

«Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή», σημειώνει ο Οργανισμός. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 14 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.010 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σε 35 χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί 484 περιστατικά, από τα οποία τα 272 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς, σημειώνει ο ΕΟΔΥ. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM