Οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς ζητούν οι φιλοζωικές ομοσπονδίες

Οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς ζητούν οι φιλοζωικές ομοσπονδίες Facebook Twitter
SOOC
0

Την «οριστική και αμετάκλητη» απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, ζητούν οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας.

Πριν την απόσυρση του, προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν προκαλέσει «θύελλα» αρνητικών αντιδράσεων τόσο από φιλοζωικές οργανώσεις όσο και από απλούς πολίτες.

Σχολιάζοντας τον προσωρινό χαρακτήρα της απόσυρσης του νομοσχεδίου, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ) και η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής‐Σαρωνικού (ΖΟΣΑΣ) - καθώς και οι οργανώσεις Animal Action Hellas και Dogs' Voice - ζητούν συζήτηση από «μηδενική βάση».

Όπως υπογραμμίζουν, οποιαδήποτε νέα νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς θα πρέπει να θέτει αρχές για την ευζωία και την προστασία τους, σε συμμόρφωση με τις διεθνείς κατευθύνσεις και τις ευρωπαϊκές επιταγές και να μην προσανατολίζεται μόνο σε διαχειριστικά μέτρα και «δη ελλιπούς επιστημονικότητας και τεκμηρίωσης».

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως δεκάδες διατάξεις αποτελούν «μαύρες σελίδες» που επιτείνουν το πρόβλημα των αδέσποτων.

Κατά την Ομοσπονδία, κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις γυρίζουν «χρόνια πίσω» την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς παραπέμποντας ακόμα και σε μεθόδους «μαζικής εξόντωσης».

Όπως ξεκαθαρίζουν οι τρεις ομοσπονδίες, για να συμβάλλουν με προτάσεις οι φιλοζωικοί φορείς, θα πρέπει να δεχθούν επίσημη πρόσκληση από το αρμόδιο υπουργείο.

Επιπλέον, οι ομοσπονδίες απαιτούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχευση με σεβασμό στη φιλοζωική κοινότητα και το έργο της.

«Ρητά δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από οποιαδήποτε διαδικασία που θέτει ως βάση για συζήτηση μεταξύ των φιλοζωικών οργανώσεων και του Υπουργείου το αποσυρθέν σχέδιο νόμου το οποίο, όπως και αν τροποποιηθεί τις επόμενες ημέρες,  είναι επί της αρχής ακατάλληλο για την προστασία των ζώων συντροφιάς», υπογραμμίζουν κλείνοντας οι ομοσπονδίες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ