Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Facebook Twitter
4

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κάτοικοι από τη βόρεια Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η 9η Νοεμβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική και σήμερα έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Οι διαδηλωτές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητα και λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φώναζαν συνθήματα, κατά της κυβέρνησης και της εταιρείας που πραγματοποιεί την επένδυση εξόρυξης χρυσού, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Η πορεία, μέσω την οδών Τσιμισκή, Βενιζέλου, Εγνατία, κατέληξε έξω από το κτίριο της ΕΤ-3, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πρώην εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς της κρατικής ραδιοφωνίας, οι οποίοι παραμένουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία. Η διαμαρτυρία έληξε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Οχι τίποτ' άλλο αλλά οι [...] με το τέλος της διαδήλωσης-περιπάτου κατέκλυσαν τα καφέ της παραλίας και δεν βρίσκαμε να καθήσουμε. Κάναν και τα ψώνια τους και αμολήσαν.
Rooms to let έχουν οι τύποι, 3 μήνες τον χρόνο "δουλεύουν" και μετά πίνουν καφέ Θεσνίκη στην παραλία και διακοπές στον Αγ. Μαυρίκιο. Με λεγε ταξιδιωτικός πράκτορας ότι οι Χαλκιδιώτες είναι το 90% όσων πηγαίνουν διακοπές για μπάνιο τον χειμώνα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ