ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι ψηφιακοί νομάδες στην καμπάνια του This is Athens: «Ακόμα και το lockdown είναι πιο ωραίο στην Αθήνα»

Οι ψηφιακοί νομάδες στην καμπάνια του This is Athens: «Ακόμα και το lockdown είναι πιο ωραίο στην Αθήνα» Facebook Twitter
Εurokinissi
0

Οι ψηφιακοί νομάδες της Αθήνας γίνονται οι πρωταγωνιστές της νέας καμπάνιας του «This is Athens».

Πρόκειται για τους ανθρώπους που, λόγω πανδημίας, εργάζονται από απόσταση, επέλεξαν να ζήσουν στην Αθήνα, για όσο διάστημα οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες το επιτρέπουν, και καταθέτουν την μαρτυρία τους.

Ο Burak Cakmak, διευθυντής της σχολής σχεδίου «Parsons» στην Νέα Υόρκη και επιχειρηματίας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως νιώθει ότι «ανακάλυψε το κρυφό διαμάντι της Μεσογείου», όπου επαγγελματίες σαν τον ίδιο «μπορούν να έχουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε μια προσιτή τιμή, χωρίς να στερούνται τις ανέσεις και τα δικαιώματα που προσφέρει» η Ευρώπη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης και παρόλο που, όπως ο ίδιος λέει, αγαπά «την ενέργεια και των δυο πόλεων» η Αθήνα του προσέφερε, εκτός από το «καλό κλίμα, το καλό φαγητό και την φιλοξενία των ανθρώπων», επιπλέον, «τον καλύτερο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, νέου πληθυσμού, ευχάριστων δραστηριοτήτων, καλών τιμών και εύκολης πρόσβασης για τα περισσότερα μέρη στην υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα μακρύτερα».

Ο Burak είναι ένα από τα πρόσωπα της εκστρατείας που έχει σαν στόχο, όσο η πανδημία δεν επιτρέπει τα ανέμελα ταξίδια και τον τουρισμό, να διατηρήσει την εικόνα και την ελκυστικότητα της Αθήνας ζωντανή. Η καμπάνια ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου και ήδη έχει προβληθεί σε περισσότερα από 6,3 εκατ. χρήστες στην Γερμανία, την Γαλλία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Ο φορέας υλοποίησης, το «This is Athens» είναι ο κύριος πυλώνας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και αποτελεί τον επίσημο οδηγό επισκεπτών για την Αθήνα. Στελέχη της ΕΑΤΑ αναφέρουν ότι μέσω των ψηφιακών νομάδων παρουσιάζεται η Αθήνα στους πιθανούς επισκέπτες, ώστε, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η πόλη μας να έχει ένα δυνατό προβάδισμα. Μάλιστα, οι ίδιοι οι ψηφιακοί νομάδες διατύπωσαν τον τίτλο της εκστρατείας, «ακόμα και το lockodown είναι πιο ωραίο στην Αθήνα».

«Συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους να κάνουν την Αθήνα τη βάση τους» λέει ο Burak καταθέτοντας την εμπειρία από την πόλη μας.

Η Safiya Mary Rose είναι κειμενογράφος από το Λονδίνο και ήρθε στην Αθήνα με τον σύντροφο της στα τέλη Οκτωβρίου. «Παρόλο που είχαμε επισκεφτεί πολλούς προορισμούς στην Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, δεν είχαμε ποτέ πραγματικά βρει "το μέρος μας"» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Safiya.

«Πιστεύω ότι η Αθήνα είναι ένα ιδανικό μείγμα αρχαίου και μοντέρνου: έχει όλα όσα περιμένεις να βρεις σε μια πρωτεύουσα, συν πολλή τέχνη, ιστορία και κουλτούρα. Είναι ένα διεθνές μέρος, με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση, με μια αίσθηση φιλοξενίας» τονίζει η ίδια, προσθέτοντας ότι είναι μια καλή βάση για όποιον θέλει να εξερευνήσει τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Ανάμεσα στις αγαπημένες της εμπειρίες έως τώρα είναι η χειμερινή κολύμβηση. Επιπλέον, απολαμβάνει, όπως η ίδια λέει, την εξερεύνηση των γεύσεων, είτε μέσω εστιατορίων, είτε μέσω τοπικών προϊόντων. 

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι περιζήτητοι από πόλεις σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο λόγω του προφανούς οικονομικού οφέλους, αλλά και λόγω του σημαντικού τους ρόλου στη διάδοση της γνώσης και της τεχνολογίας, αφού συνήθως πρόκειται για εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης σε ανταγωνιστικά πεδία.

Στο μήνυμά του για την εκστρατεία, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζει ότι «κάπως έτσι η Αθήνα ανοίγει ένα παράθυρο στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται παγκοσμίως. Παίρνει το μερίδιό της σε μία μορφή τουρισμού που, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει».

«Το στοίχημά μας τώρα, είναι να πάρουμε τη σωστή θέση στην εκκίνηση μίας νέας εποχής, που μπορεί να φέρνει πολλές αλλαγές και προβλήματα, αλλά μάς δείχνει και ένα διαφορετικό δρόμο για να αξιοποιούμε καλύτερα τα πλεονεκτήματά μας και να μη μένουμε στάσιμοι ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ