«Όχι» του ΣτΕ στην κατασκευή της δομής Μαλακάσας, για μετανάστες, στον Ωρωπό

ΣτΕ: Ακυρώθηκε η κατασκευή της δομής φιλοξενίας μεταναστών Μαλακάσας στον Ωρωπό Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ακυρώθηκε η κατασκευή της δομής φιλοξενίας μεταναστών Μαλακάσας στο στρατόπεδο Γερακίνη του δήμου Ωρωπού με απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

Ειδικότερα, το ΣτΕ ακύρωσε ως αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τη χωροθέτηση της κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα, ενώ το ίδιο αποφάσισε και για την περιβαλλοντική άδεια του έργου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ΄ αριθμ. 1532/2023 απόφασης, η ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τις εν λόγω αποφάσεις για τη «δομή Μαλακάσας» καθώς έκρινε ότι η ίδρυση και κατασκευή δομής φιλοξενίας μέσα σε αναδασωτέα έκταση «είναι συνταγματικώς ανεκτή» με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν άλλες, μη αναδασωτέες και πιο κατάλληλες εκτάσεις.

Όπως αναφέρει το ΣτΕ, δεν προκύπτει ότι η διοίκηση έκανε έρευνα για την ύπαρξη άλλων κατάλληλων εκτάσεων για τη δημιουργία της δομής, που δεν βρίσκονται υπό την προστασία του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος.

Επίσης, ακυρώθηκε η κατασκευή της δομής καθώς η αρμόδια δασική αρχή δεν γνωμοδότησε για το συγκεκριμένο έργο πριν από την υπαγωγή του σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, όπως σημείωσε στην απόφασή της η ολομέλεια του ΣτΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM