O Νοέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμύρες στην Αττική

O Νοέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμύρες στην Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας
0

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας με 24 θύματα.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα θύματα από πλημμυρικά επεισόδια για την Αττική.

Η Αττική είχε θρηνήσει πολλούς νεκρούς από πλημμύρες τον συγκεκριμένο μήνα, άλλες δύο φορές τα τελευταία 60 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1961 και του 1977.

Στις 5 προς 6 Νοεμβρίου του 1961 υπήρξαν περισσότερα από 40 θύματα σε Ταύρο, Περιστέρι, Αιγάλεω, Λιόσια, Μοσχάτο, Κοκκινιά και Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ εκατοντάδες ήσαν όσοι έμειναν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν.

Στο μετεωρολογικό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν καταγραφεί 115 χιλιοστά βροχής και στο σταθμό του Θησείου 80 χιλιοστά, ενώ όλο το χρόνο, κατά μέσο όρο, στην Αττική πέφτουν 400 χιλιοστά βροχής.

Στις 2 προς 3 Νοεμβρίου του 1977 το πλημμυρικό επεισόδιο επηρέασε μεγαλύτερη έκταση της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες ήταν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής (Ίλιον, Περιστέρι, Αιγάλεω), αλλά και περιοχές του Πειραιά (Ρέντη) και του κέντρου της Αθήνας.

Τα θύματα από την πλημμύρα ξεπέρασαν τα 30. Τότε, σχεδόν 1.000 υπόγεια πλημμύρισαν και περίπου 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ -όπως και φέτος- είχε προηγηθεί ένας σχετικά άνομβρος Οκτώβριος.

Στο μετεωρολογικό σταθμό στην πλατεία Κοτζιά είχαν μετρηθεί περισσότερα από 160 χιλιοστά βροχής και στο σταθμό Θησείου 130 χιλιοστά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM