24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης προτάθηκε για πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τσούνης προτάθηκε για πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι το πρόσωπο που πρότεινε ο Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. 

Η υποψηφιότητα θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας. Αν αυτό γίνει, εκτιμάται ότι ο Τζορτζ Τσούνης θα μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντά του στις αρχές του 2022. 

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και CEO του ομίλου Chartwell Hotels, που έχει στην ιδιοκτησία του, αναπτύσσει και διαχειρίζεται ξενοδοχείο σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ. 

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και διατηρεί στενές σχέσεις με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την εκκλησία. Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. 

Ξεκίνησε τις σπουδές του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια πήρε πτυχίο νομικής στο St. John’s University. 

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησής του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία, κάτι που τελικά δεν έγινε. Διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς στην προεκλογική εκστρατεία του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ενώ έχει στενή φιλία και με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 
 

Ελλάδα
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ