Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να του χορηγήσουν ορό ενυδάτωσης

Ο Κουφοντίνας συναίνεσε να δεχθεί ορό ενυδάτωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συναίνεσε στο να δεχτεί ορό ενυδάτωσης, όπως επιβεβαίωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, στο LiFO.gr. 

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί λίγο νωρίτερα, σημειωνόταν πως ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη που κάνει απεργία πείνας και δίψας είχε εμφανίσει «οξεία νεφρική ανεπάρκεια.» 

«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η κα Κούρτοβικ για τον πολυ-ισοβίτη, που διανύει την 57η ημερα απεργίας πείνας και 11η δίψας, ζητώντας να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές Δομοκού

Σχολιάζοντας δε τα δημοσιεύματα πως ο εντολέας της συναίνεσε να γίνουν «οι απαραίτητες ενέργειες» είπε: «Δεν ξέρω αν απαιτήθηκαν άλλες ενέργειες κι αν έγιναν άλλες ενέργειες». 

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της», σημείωνε το ιατρικό ανακοινωθέν. 

Χθες, απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο το αίτημα του για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του ενώ σήμερα εξετάζεται το αίτημα μεταγωγής του.  

Μετά από μία διάταξη του περασμένου Δεκεμβρίου, απαγορεύτηκε ουσιαστικά η παραμονή όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε αγροτική φυλακή. Μέσα σε λίγες ημέρες είχε βγει η απόφαση για τη μεταφορά του Κουφοντίνα που βρισκόταν σε αγροτική φυλακή στον Βόλο και, τον Ιανουάριο, ο κατάδικος ξεκίνησε απεργία πείνας. 

Αντί να επιστρέψει στην προηγούμενη φυλακή που κρατείτο, στον Κορυδαλλό, το υπουργείο αποφάσισε να μεταφέρει τον Κουφοντίνα στον Δομοκό, με βασικό σκεπτικό τον κίνδυνο από τη διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και το γεγονός πως ο Κορυδαλλός προορίζεται πλέον, κατά κύριο λόγο, για υπόδικους, σύμφωνα με το υπουργείο. Από τους 1.315 κρατουμένους στον Κορυδαλλό, οι 500 είναι ακόμα και σήμερα κατάδικοι, αν και, σύμφωνα με τη διοίκηση της φυλακής, «τον τελευταίο χρόνο γίνεται προσπάθεια να μην μεταφέρονται πλέον εκεί.»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ