Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας Wiki Loves Monuments για 2η χρονιά (και) στην Ελλάδα

Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας Wiki Loves Monuments για 2η χρονιά (και) στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεκίνησε στις 1 Σεπτεμβρίου 2018 ο διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός Wiki Loves Monuments, που διεξάγεται για δεύτερη φορά και στην Ελλάδα.

Το Wiki Loves Monuments είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας στην οποία οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν ιστορικά μνημεία και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο Wikimedia Commons.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και, από το 2016, διοργανώνεται και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι εικόνες είναι διαθέσιμες για ελεύθερη χρήση στη Wikipedia και όχι μόνο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι χρήστες της Wikipedia, φωτογράφοι και απλοί «χομπίστες» να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις ανεβάσουν στο Wikimedia Commons για ελεύθερη χρήση στη Wikipedia.

«Το έργο μας προς την ελεύθερη γνώση για όλους είναι πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα και διαγωνισμούς. Ο διαγωνισμός είναι ένα μέσο για ένα σκοπό. Σκοπός είναι να κινητοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους να μοιραστούν στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, που βοηθήσαμε να φέρουν εκπληκτικές φωτογραφίες στη Wikipedia, τα Wikimedia Commons, το Wikivoyage, τα Wikidata, και άλλα έργα μας, και να τους βοηθήσαμε να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Το 2016, συμμετείχαν 187 άτομα από την Ελλάδα που μοιράστηκαν περισσότερες από 2718 φωτογραφίες και αρκετές από αυτές περιλαμβάνονται πλέον στα λήμματα της Βικιπαίδειας.

Το Wiki Loves Monuments στην Ελλάδα διεξάγεται υπό την επίβλεψη του Wikimedia Community User Group Greece και χρηματοδότηση από το Wikimedia Foundation.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ