Νέος ξενώνας φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού ανοίγει σήμερα

Νέος ξενώνας φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού ανοίγει σήμερα Facebook Twitter
0

Μια ακόμη φιλόξενη στέγη αποκτούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και φιλοξενούνται από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" καθώς εγκαινιάζεται, σήμερα, η πρώτη ορεινή εξοχική κατοικία του οργανισμού, στην περιοχή Πέντε Βρύσες του δήμου Λαγκαδά.


"Η λειτουργία του συγκεκριμένου σπιτιού θα είναι διπλή: θα χρησιμοποιείται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ως μεταβατική λύση, όταν η εισαγγελία κρίνει ότι παιδιά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια τους αλλά και ως εξοχικό για τις διακοπές των παιδιών που μεγαλώνουν το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές" διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.


Το σπίτι, 70 τετραγωνικών μέτρων, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 16 παιδιών και είναι δωρεά της Στυλιανής Μουρατίδου.


"Έχουμε συνεχώς αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο απ' όλη την Ελλάδα και μακάρι να είχαμε άλλα 15 σπίτια για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές. Όμως οι δυνατότητές μας δεν είναι ατέλειωτες, με βάση και το γεγονός ότι λειτουργούμε επί εικοσιτετραώρου βάσεως και η οικονομική μας επιβίωση αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα" ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στην "τράπεζα" του "Χαμόγελου", υπάρχουν πολλές καταθέσεις αγάπης.


Σημειώνεται ότι η κατοικία που εγκαινιάζεται σήμερα, ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε μέσω χορηγίας από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και της υποστήριξης του δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας Henkel.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ