ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Νέο νόμο για την ποινικοποίηση του bullying ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέο νόμο για την ποινικοποίηση του bullying ετοιμάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Έναν νέο νόμο που θα ποινικοποιεί το bullying ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και ο νυν υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως υποστήριξε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

«Απ' όσο γνωρίζω από συζητήσεις με τον νυν υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο , νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιο νόμο, όπου να ποινικοποιείται το bullying και επίσης θα έχει και διοικητική και ποινική ευθύνη αυτός ο δημόσιος λειτουργός, ενώπιον του οποίου θα εξασκείται το bullying», τόνισε ο κ Παυλίδης στην εκπομπή «Καθημερινά», με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλίδης εξήγησε πως από διεθνείς έρευνες φαίνεται ότι μόνο το 4% των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει υπέρ του θύματος, όταν εξασκείται το bullying μπροστά του και οι υπόλοιποι το παρακολουθούν.

Επίσης, επισήμανε ότι το 71% των παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν το πιστόλι και σκοτώνουν έχουν υποστεί συστηματικό bullying, έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής. «Είχαν υποστεί bullying, δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η δύναμή τους να είναι το πιστόλι» τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η λέξη σχολικός εκφοβισμός (school bullying) είναι πολύ απαλή για να δώσει το νόημα και χαρακτήρισε το bullying ως μια επαναλαμβανόμενη βία, η οποία δεν έχει αιτία και πάντοτε εξασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους.

0

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ