Νέα μέτρα από σήμερα: Μάσκες παντού - Τι ισχύει για ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και εκδηλώσεις

Νέα μέτρα από σήμερα: Μάσκες παντού - Τι ισχύει για ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και εκδηλώσεις Facebook Twitter
0

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα, και έως τις 2 Ιανουαρίου, σε όλη την Ελλάδα, στην σκιά της παραλλαγής Όμικρον. 

Από τις 6π.μ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω μεγάλης κινητικότητας και συγχρωτισμού. 

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και τα γυμναστήρια. Ακόμα και στην εστίαση, η ισχυρή σύσταση είναι οι πελάτες να φορούν τις μάσκες τους έως ότου καθίσουν στα τραπέζια τους, όπως διευκρίνισε ο υπουργός. 

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.

Παράλληλα απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών και οι εκδηλώσεις από τους δήμους δεν θα πραγματοποιηθούν.

Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πέρα από το υποχρεωτικό τεστ PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών, γίνεται ισχυρή σύσταση για επαναληπτικά τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την άφιξή τους. 

Παράλληλα παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση ενώ ο υπουργός ζήτησε από τους νεότερους πολίτες που θα διασκεδάσουν μέσα στις γιορτές, να προσέξουν τις επαφές τους με τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα τις ημέρες που θα ακολουθήσουν. 

 Από τις 3 Ιανουαρίου, έπεται και δεύτερη δέσμη μέτρων

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση μέτρα σε δύο στάδια - από σήμερα έως τις 2 Ιανουαρίου και από τις 3 Ιανουαρίου έως και τα μέσα του επόμενου μήνα. Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου ώστε να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα. 

Για το δεκαπενθήμερο από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου, τα μέτρα θα αφορούν την διασκέδαση (το ωράριο), τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία και αυστηρά μέτρα για τις μη αναγκαίες δραστηριότητες

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ