Νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες

Νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες Facebook Twitter
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κτίρια τραπεζών
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τραπεζικά ιδρύματα.

Ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατέφτασαν την Παρασκευή στα γραφεία των τραπεζών, προκειμένου να ελέγξουν κατώτερα στελέχη τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι τράπεζες ζητούν ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην Φρανκφούρτη.

Χθες, 120 υπάλληλοι της Επιτροπής πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Attica Bank, καθώς και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, για πιθανές κοινές πρακτικές στις τραπεζικές χρεώσεις. Οι υπάλληλοι μπήκαν σε διοικητικά κτίρια, και φεύγοντας πύραν μαζί τους σκληρούς δίσκους, έγγραφα αλλά και ολόκληρους προσωπικούς υπολογιστές. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπάλληλοι ερεύνησαν μέχρι και τις τσάντες και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών, ενώ έρευνες έγιναν τόσο στα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων όσο και σε αυτά των γραμματέων τους. Σε διοικητικά στελέχη ζητήθηκε να ανοίξουν ακόμα και ντουλάπια, κλειδωμένους φοριαμούς και συρτάρια ασφαλείας.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από δεκάδες γραφεία ανώτατων στελεχών και των βοηθών τους. Μάλιστα οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι αντιτιθέμεθα σε πρακτικές "τραστ". Ειδικά στις τράπεζες - που τώρα πια δεν μπορούμε με τίποτα να τις αποφύγουμε -, αλλά και παντού.Προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση η επιθετικότητα της χθεσινής και της σημερινής εφόδου.Δεν είναι συνηθισμένο.