Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Έβρο - Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούνται

Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Έβρο - Τρεις νεκροί, τέσσερις αγνοούνται Facebook Twitter
MotionTeam
0

Ένας ενήλικας, ένα 4χρονο και ένα 12χρονο προσφυγόπουλο έχασαν χθες τη ζωή τους στα νερά του ποταμού Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά από την ανατροπή του πλοιαρίου που τους μετέφερε στην ελληνική πλευρά.

Άλλα τέσσερα άτομα αγνοούνται στα παγωμένα νερά, με τις πιθανότητες να εντοπιστούν ζωντανοί να μειώνονται όσο περνούν οι ώρες.

Τα τρία πτώματα ξεβράστηκαν στις τουρκικές ακτές του φυσικού συνόρου που χωρίζει την Ελλάδα με την Τουρκία.

  

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η επιχείρηση για την αναζήτηση των αγνοουμένων συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στο σημείο έχουν μετέβησαν και ειδικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής οργάνωσης καταστροφών και εκτάκτων περιστατικών υποστήριξε πως το πλοιάριο είχε μπει στα ελληνικά ύδατα όταν ανατράπηκε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM