Νάξος: Κρούσμα κορωνοϊού στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, ακυρώθηκαν πτήσεις

Νάξος: Κρούσμα κορωνοϊού στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, ακυρώθηκαν πτήσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Unsplash
0

Ένα κρούσμα κορωνοϊού στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Νάξου είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν πτήσεις. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπάλληλος του πύργου ελέγχου είναι θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε σε αντικατάστασή του και έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου. 

Από το γεγονός επηρεάστηκαν δύο τακτικές πτήσεις εσωτερικού, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί και επαναπρογραμματίστηκαν για αύριο, Τρίτη. Παράλληλα, η ΥΠΑ ανακοίνωσε ότι από αύριο θα πραγματοποιούνται κανονικά όλες οι πτήσεις από και προς τη Νάξο. 

«Ένας υπάλληλος στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια» 

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο έκλεισε στις 20:26 το βράδυ της Κυριακής, λόγω ασθένειας «του μοναδικού υπαλλήλου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS)». 

Ο σύλλογος σημειώνει ότι για τον ίδιο λόγο είχαν κλείσει το καλοκαίρι τα αεροδρόμια της Ικαρίας, της Μήλου και της Κοζάνης, ενώ πρόσφατα και εκείνο των Κυθήρων. 

«Στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές, στρατιωτικές πτήσεις καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια. Στα 7 από τα 12 δεν υπάρχει κανείς μόνιμος υπάλληλος και καλύπτονται με μετακινήσεις καθ’ όλο το χρόνο αφήνοντας κενά υποστελέχωσης στα υπόλοιπα αεροδρόμια», επισημαίνει ο σύλλογος στην ανακοίνωση. 

«Η υποστελέχωση του κλάδου είναι προϊόν του παγώματος των προσλήψεων, της μετάταξης 57 υπαλλήλων AFIS στον κλάδο των Ηλεκτρονικών (προς εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων με την ανοχή της προηγούμενης και της τωρινής Διοίκησης) και της συνταξιοδότησης υπαλλήλων. Επίσης, οφείλεται στην προετοιμασία ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ, που προϋποθέτει τη συρρίκνωση του αριθμού των υπηρετούντων υπαλλήλων η οποία όμως είναι σε βάρος των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα», τονίζεται ακόμη. 

Παράλληλα, ο σύλλογος εκτιμά ότι το φαινόμενο του κλεισίματος αεροδρομίων «θα είναι συχνό» και προβλέπεται «να ενταθεί» κατά τους θερινούς μήνες, επειδή «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο» από τη διοίκηση της ΥΠΑ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που να αφορά σε μετατάξεις-προσλήψεις στον κλάδο Πληροφοριών Πτήσεων με προοπτική άμεσης υλοποίησης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ: Δυστοπία κι εγκατάλειψη

Ρεπορτάζ / Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ: Δυστοπία και εγκατάλειψη

Συμμορίες, υποδομές που θυμίζουν σκηνικά ταινιών τρόμου και συνθήκες χειρότερες από αυτές που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι φοιτητές των εστιών του ΕΜΠ. Η LiFO επισκέφτηκε την Πολυτεχνειούπολη και παρουσιάζει την κατάσταση ως έχει.
ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ