Μυρτώ: «Έμαθα ότι κάνει αίτηση αποφυλάκισης» ο δράστης λέει η μητέρα της- «Η οργή μου ξεχειλίζει»

Μυρτώ: «Το χειρότερο που μου συνέβη είναι ότι έμαθα ότι κάνει αίτηση αποφυλάκισης» ο δράστης λέει η μητέρα της Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Μυρτώ δικαιώθηκε για την βάναυση κακοποίησή της πριν από 10 χρόνια στην Πάρο, αλλά «μην φανταστείτε ότι αυτό θα τελειώσει σε λιγότερο από 5 χρόνια» δήλωσε η μητέρα της μιλώντας για την δικαίωση από το ΣτΕ για την αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.

«Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί ανοίγει ο δρόμος, αλλά αυτός ο δρόμος, να γυρίσει όλο αυτό από το ΣτΕ, να ξαναγυρίσει πίσω στο Εφετείο, να εκδικαστεί και να βγει απόφαση από το Εφετείο, να πάει στο υπουργείο Οικονομικών κ.λπ» έχει πολύ δρόμο ακόμα είπε η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου. 

Άγνωστο παραμένει το ποσό εκδίκασης ενώ αναγνωρίστηκε από το ΣτΕ η αιτιώδης συνάφεια που συνδέει την πράξη με την είσοδο του δράστη παράνομα στη χώρα, τουλάχιστον 4 χρόνια. «Γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια αν είχε ελεγχθεί η συμπεριφορά του μπορεί να ήταν διαφορετική» πρόσθεσε.

Αλλιώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος που έχει ελεγχθεί αλλιώς ένας που δεν γνωρίζει κανείς την ύπαρξή του είπε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι καθαρά για τη διαβίωση της Μυρτώς κάθε μήνα. Με ενδιαφέρει για όσο ζει η Μυρτώ, και ελπίζω να ζήσει περισσότερο από μένα, να υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες ώστε η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη. Και δεν μιλάμε για φαγητό, αυτό είναι το λιγότερο» είπε μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση της υγείας της είχε ελάχιστη αλλαγή μετά την Γερμανία. Δεν μιλάει, δεν περπατάει, συμπλήρωσε.

«Ένας άνθρωπος κατάκοιτος για να μπορέσει να συντηρηθεί σωστά χρειάζεται πολλά χρήματα», τόνισε.

»Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει και μπορώ και μιλάω τώρα απέναντί σας», είπε.

«Είναι χειρότερο από όσο μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου» σημείωσε περιγράφοντας την κατάστασή της.

«Όταν παθαίνει κρίσεις από σπαστικότητα, όχι επιληπτικές δεν μπορεί να τις καταλάβει άνθρωπος».

Επισήμανε δε, ότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την οριστική απόφαση που θα ορίζει το ύψος της αποζημίωσης.

«Δεν το βλέπω με τίποτα σε λιγότερο από 5 χρόνια» διευκρίνισε.

«Μέσα σε αυτά το χειρότερο που συνέβη είναι ότι κάνει αίτηση αποφυλάκισης (ο δράστης). Η οργή μου ξεχειλίζει από παντού και ας μην φαίνεται. Κρατιέμαι. Και οι διατάξεις μου απαγορεύουν να το μάθω. Εμπίπτουν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων» λέει.

«Γιατί θα κάνω κάτι κακό;» διερωτάται. «Στα δέκα χρόνια δίνεις το δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό με τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.

Η 25χρονη, σήμερα, Μυρτώ είχε κακοποιηθεί βάναυσα το 2012 στην Πάρο όταν ήταν 15 χρονών. Δέκα χρόνια μετά τη φρικτή κακοποίησή της από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και έπειτα από 7 χειρουργεία στον εγκέφαλο, βιώνει διαρκείς πόνους, ενώ εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην κινείται.

«Η Μυρτώ έχει επιληπτικές κρίσεις οι οποίες μπορεί να είναι γενικευμένες. Ξαφνικά μελανιάζει και δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Δεν μπορεί να το φανταστεί κάποιος», πρόσθεσε η μητέρα της, μιλώντας για την κατάσταση της κόρης της σήμερα, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της που την άφησε με αναπηρία 100%.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ