Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε το Σάββατο στη Μύκονο, έπειτα από διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. 

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική και στο νησί των Ανέμων.

 

Μια πληροφορία τον περασμένο Οκτώβριο ότι ένας νεαρός Αλβανός με μια μοτοσικλέτα διακινεί καθημερινά 200-300 γραμμάρια κοκαΐνης  στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί το πρώτο μεγάλο κύκλωμα στη Μύκονο, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

 

Μύκονος: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης- Το δρομολόγιο από την Ολλανδία και τα νέα στοιχεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Πριν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου και των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής προχωρήσουν στη διπλή επιχείρηση είχαν συλλέξει πληροφορίες από συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα των μελών της οργάνωσης, ενώ είχαν καταγράψει με κάμερες τις κινήσεις τους τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

 

Αναζητούνται ακόμη τρία άτομα

 

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα» εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα ταξίδια του κυκλώματος με αυτοκίνητα στη Χάγη της Ολλανδίας για την προμήθεια της καθαρής κοκαΐνης, οι επαφές και το πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Το δρομολόγιο από την Ολλανδία

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος μεριμνούσαν για την αγορά, μεταφορά και εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης από ευρωπαϊκή χώρα, τις οποίες αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) που διατηρούσαν τα μέλη της ομάδας στο κέντρο της Αθήνας.

 

Στα τέλη Απριλίου, τα μέλη της οργάνωσης οργάνωσαν και υλοποίησαν την αγορά και μεταφορά τριών κοκαΐνης αντί του ποσού των 28.00- ευρώ μέσω δημόσιας χρήσης οχήματος.

 

Παράρτημα της οργάνωσης είχε εγκατασταθεί και στη νήσο Μύκονο, όπου μεταφέρονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προς περαιτέρω διακίνηση.

 

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, σημεία του οποίου παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα», «Την 26.10.21 ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) μετέβη ακτοπλοικώς και αυθημερόν στη Μύκονο με την υπ΄αριθμόν ….. μοτοσικλέτα μάρκας Honda. Μερικές ημέρες αργότερα (30.10.20) μετέβη και πάλι στη Μύκονο με τον ίδιο τρόπο. […]. Επιπλέον σε χρονικό διάστημα προγενέστερο της 15.4.21 και πάντως μετά την 10.4.21 όταν και εθεάθησαν τελευταία φορά από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) μαζί με το ανήλικο τέκνο του πρώτου μετέβησαν από την Αθήνα στη Μύκονο όπου διέμειναν και βραδινές ώρες της 15.4.21. την 14.4.21, κατά την παραμονή τους στη νήσο Μύκονο οι (σ.σ αναφέρεται στα ονόματα των δύο μελών του κυκλώματος) συναντήθηκαν με τον (σ.σ αναφέρεται σε όνομα μέλους του κυκλώματος) και συνέφαγαν στον εξωτερικό χώρο της οικίας του στην Κουνούπα Μυκόνου. Την 15.4.21 ταξίδεψαν με το πλοίο Blue star Chios προς Πειραιά επιστρέφοντας με το υπ’ αριθμόν …Toyota Yaris».

 

 

Μύκονος: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης- Το δρομολόγιο από την Ολλανδία και τα νέα στοιχεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Σκληρός κακοποιός ο αρχηγός

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βασικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη στην Αθήνα αρνήθηκε τον έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά την ακινητοποίηση του επέδειξε κλεμμένο δελτίο ταυτότητας.

 

Ο συλληφθέντας κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα για προφανή σκοπό την απόκρυψη της ταυτότητας του μετά την αποφυλάκιση του το 2018 λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόδραση κρατουμένου, διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχή και χρήσης πυροβόλων όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.ά.

 

Μύκονος: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης- Το δρομολόγιο από την Ολλανδία και τα νέα στοιχεία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους στην Αττική και Μύκονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

 

 • 76 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 259 γραμμάρια άγνωστης ουσίας,
 • 50 γραμμάρια κάνναβης
 • μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
 • ηλεκτρονικές ζυγαριές,
 • Τρίφτη κάνναβης,
 • πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών,
 • πιστόλι με -15- φυσίγγια,
 • πιστόλι αεροσφαίρισης,
 • 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
 • τα χρηματικά ποσά των 6.865 ευρώ, 21 δολαρίων,
 • οχτώ χαρτονομίσματα των 20 λιρών Αγγλίας καταφανώς πλαστά,
 • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,
 • 2 κομμένα μέρη από σκελετό κλεμμένης μοτοσυκλέτας,
 • πλαστό δελτίο ταυτότητας και
 • υφαρπαχθέντα δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες, κ.ά.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.