Μύκονος: Κατεδάφισαν το πρώτο αυθαίρετο μετά από χρόνια

Μύκονος: Κατεδάφισαν το πρώτο αυθαίρετο μετά από χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: MykonosTv
0

Με ένα κτίσμα στον αιγιαλό ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων στην Μύκονο.

Συγκεκριμένα ένα αυθαίρετο κτίσμα γκρεμίστηκε στην παραλία Μυρσίνη της Μυκόνου, στην πρώτη κατεδάφιση στο νησί μετά από πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ένα αυθαίρετο 25 τ.μ., το οποίο μετά από μια δικαστική διαμάχη 6 ετών, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί. Στην επιχείρηση για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος συμμετείχαν μπουλντόζες και ομάδα 30 ατόμων.

Η κατεδάφιση έγινε παρουσία αστυνομικών και λιμενικών αρχών, ενώ την εποπτεία είχε ο εισαγγελέας Αιγαίου, ο οποίος διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του πως η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μύκονο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. 

«Εκτελείται πρωτόκολλο κατεδάφισης, εφόσον ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης είναι ώριμο πρέπει να εκτελείται και να μην μένει στα συρτάρια. Ήταν ένα οίκημα πάνω στη ζώνη του αιγιαλού και της παραλίας.

»Εγώ παρακολουθώ την νομιμότητα προς όλες τις πλευρές και από όλες τις πλευρές», ανέφερε ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και διαβεβαίωσε πως εφόσον έχουμε ώριμα πρωτόκολλα θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις και σε άλλα μέρη της Μυκόνου τονίζοντας πως «όποιοι και αν είναι οι στόχοι, θα εκτελεστούν».   

Όπως αναφέρει το mykonoslive.tv το παράδοξο είναι ότι, επειδή διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν κονδύλια, η κατεδάφιση του εν λόγω αυθαιρέτου έγινε με τη δαπάνη, που περιελάμβανε τα μηχανήματα, τους χειριστές και τους εργάτες να διατίθενται από εταιρεία στην οποία ανήκει παρακείμενη ιδιοκτησία όπου βρίσκεται πολυτελές εξοχικό και η οποία συνδέεται με γνωστό Έλληνα εφοπλιστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία είχε προσφύγει στο παρελθόν στην δικαιοσύνη για την κατεδάφιση του παράνομου κτίσματος, ακριβώς μπροστά από το εξοχικό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ