Μύκονος: Έρευνα για τις οικοδομικές άδειες - Παρατυπίες, ελλείψεις και στο βάθος εισαγγελέας

Μύκονος: Έρευνα για τις οικοδομικές άδειες - Παρατυπίες, ελλείψεις και στο βάθος εισαγγελέας Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
0

Παρατυπίες εντόπισε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο με την υπόθεση να παίρνει τη νομική οδό. 

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο, μετά από ελέγχους στις προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν λίγο πριν από την επιβολή της αναστολής δόμησης για τη Μύκονο διαπίστωσε πλήθος παρατυπιών. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων οι φάκελοι που έγιναν δεκτοί από την πολεοδομία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις και οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να είχαν εγκριθεί. Πλέον το υπουργείο θα ζητήσει την ανάκληση των αδειών αυτών, ενώ θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι άδειες εκδόθηκαν από την πολεοδομία Σύρου στην οποία εντάχθηκε εκ νέου η Μύκονος πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για άδειες τουριστικών καταλυμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές, οι οποίες επηρεάζονται από την αναστολή δόμησης που επιβλήθηκε τον Αύγουστο ενόψει της εκπόνησης νέων πολεοδομικών σχεδίων για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, μετά από αξιοποίηση πληροφορίες, το υπουργείο ζήτησε από την πολεοδομία την αποστολή όλων των φακέλων που κατατέθηκαν από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αναστολή έως την επιβολή της. Κατά τον έλεγχο των φακέλων προέκυψε ότι πολλοί συνοδεύονταν από ελλιπή τοπογραφικά, από τα οποία δεν προέκυπτε με σαφήνεια αν διέθεταν την απαιτούμενη αρτιότητα, αν υπήρχε συμβατότητα με τις χρήσεις που ορίζει η ζώνη οικιστικού ελέγχου του νησιού και αν είχαν το απαιτούμενο «πρόσωπο» σε εγκεκριμένη οδό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» οι φάκελοι θα ελεγχθούν διεξοδικά και στη συνέχεια θα ανακληθούν οι άδειες που δεν έπρεπε να είχαν εκδοθεί. Επιπλέον θα ζητηθεί σε όσες περιπτώσεις είναι αναγκαίο επιτόπιος έλεγχος από ελεγκτές δόμησης και η υπόθεση θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Το υπουργείο έχει ζητήσει εξηγήσεις από την πολεοδομία Σύρου έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Καθημερινή»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ