Σε μουσειακό πυρήνα των Τρικάλων θα μετατραπεί το πρώην στρατόπεδο «Πούλιου», μετά την υπογραφή σύμβασης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Τρικκαίων.

 

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πούλιου», στο οποίο κατά το παρελθόν φιλοξενούνταν το Στρατηγείο Α' Σώματος Στρατού και η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως, θα δημιουργηθούν:

 

1.Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων (υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

 

2.Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας (δήμος Τρικκαίων)

 

3.Ενοποίηση - αξιοποίηση με Λόφο Προφήτη Ηλία (δήμος Τρικκαίων)

 

4. Νηπιαγωγείο

 

Μουσεία των Τρικάλων θα στεγαστούν στο πρώην «στρατόπεδο Πούλιου»

 

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Τρικκαίων εκμισθώνουν 14.816.39 τ.μ. από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως εξής:

 

1. Μίσθωση έκτασης περίπου 4,74 στρ., με τριώροφο κτίριο εμβαδού 1.000 τ.μ., για τη δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων με μέριμνα και δαπάνες του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

2. Μίσθωση έκτασης περίπου 10,01 στρ., με τρία λιθόκτιστα κτίρια συνολικού εμβαδού 447 τ.μ., για τη δημιουργία του διαδραστικού μουσείου τεχνολογίας και την αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία με μέριμνα και δαπάνες του δήμου Τρικκαίων.

 

3. Η διάρκεια της μισθώσεως θα διαρκέσει 25 έτη με δυνατότητα ανανέωσης και ο δήμος Τρικκαίων θα καταβάλλει μίσθιο 2.800 ευρώ μηνιαίως, ενώ 3.500 ευρώ μηνιαίως το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr