Μόσιαλος: 4ο κύμα κορωνοιού από μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Μόσιαλος: 4ο κύμα κορωνοιού από μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο Facebook Twitter
0

Σίγουρος ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ωστόσο πως το θέμα είναι πόσο μπορούμε να το καθυστερήσουμε.

«Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το θέμα είναι πόσο μπορούμε να καθυστερήσουμε στη χώρα μας, έτσι ώστε να πάμε στα τέλη Αυγούστου με μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών και όχι μέσα στον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι τέταρτο κύμα κορωνοιού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι δύο δόσεις .

Μάλιστα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευσθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ ανέφερε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους.

Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στη χώρα είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή τη στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί, η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει πού είναι τα προβλήματα, σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ανάρτησή του με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για όσους έχασαν την ζωή τους από την πανδημία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία, πάνω από το 90% των νεκρών ήταν μη εμβολιασμένοι, ανέφερε πως σε αυτά φαίνεται η ελάχιστη επίπτωση των εμβολιασμών και πως αυτούς τους πίνακες θα έπρεπε να δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πολύ καλό να γίνει η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους. «Πρόκειται για ανάκληση δικαιωμάτων για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο καθηγητής δήλωσε πως πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων στον υγειονομικό τομέα παρουσιάζει αυξητική τάση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκτιμήσει αυτά τα ποσοστά τον Σεπτέμβριο και να πάρει την απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών τότε. «Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάθε Έλληνα πολίτη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ