Οι ιερείς δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέμα και να γίνονται «ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων», επισημαίνει η Mητρόπολη Ζακύνθου σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

 

Η Μητρόπολη ανακοίνωσε την απόφαση για τους κληρικούς της που «αποδείχθηκαν απειθείς», παρά τις συστάσεις και τις οδηγίες περί ανάγκης εμβολιασμού και «μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντιεπιστημονικές συμπεριφορές». 

 

Για τους συγκεκριμένους η Μητρόπολη προέβη σε «επιβολή πνευματικών επιτιμίων» και μεταξύ άλλων «δέσμευσε» το δικαίωμα της εξομολογήσεως «μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου:

 

«Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ', γιά την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

 

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

 

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ