Τη Δευτέρα αναμένεται η δίκη του ηθοποιού Γιώργου Καρκά ο οποίος εδώ και έναν χρόνο είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία πως βίασε έναν οδηγό ταξί στην Αθήνα.

 

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση μετά τις πρώτες καταγγελίες από τον οδηγό, αλλά ο ηθοποιός από την αρχή είχε αρνηθεί όλα όσα του καταλόγιζαν ενώ εδώ και μήνες δηλώνει πως είναι αθώος και πως κρατείται άδικα.

 

Ο 29χρονος ηθοποιός αναμένει με αγωνία τη δίκη του, καθώς όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του, στο δικαστήριο ο δικηγόρος του θα προσέλθει με όλα τα στοιχεία ώστε να μάθουν όλοι την αλήθεια και θα αποκαλυφθεί πως είναι αθώος. «Η ίδια η κατηγορία έχει ένα έντονο ομοφοβικό υπόβαθρο», είχε δηλώσει ο Γιώργος Καρκάς σε μια από τις συνεντεύξεις του.

 

Λίγες ώρες πριν τη δίκη του, με ένα μήνυμα στο Facebook, ο Γιώργος Καρκάς ζητά στήριξη από τον κόσμο και σημειώνει πως η δίκη θα είναι ανοιχτή. Καταγγέλλει επίσης πως η προφυλάκισή του και η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από την Αστυνομία ήταν ο κοινωνικός του θάνατος. 

 

 

 

Τι λέει η πραγματογνωμοσύνη για τον ηθοποιό

 

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Real News είχε αποκαλύψει νέα στοιχεία για την υπόθεση μέσα από την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του ηθοποιού.

 

Η έκθεση του πραγματογνώμονα που θα παρουσιαστεί και στη δίκη, δείχνει πως μεταξύ του κατηγορουμένου και του φερόμενου ως θύματος δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή που να στοιχειοθετεί τη διάπραξη του εγκλήματος του βιασμού.

 

Η πολυσέλιδη σχετική έκθεση συντάχθηκε από εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα σε θέματα ανάλυσης DNA και τοξικολογίας. Σε αυτήν ελήφθησαν υπόψιν και εξετάστηκαν επιμελώς όλα τα επιστημονικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στον φάκελο της δικογραφίας για την υπόθεση. Από την επεξεργασία τους, όπως εξηγεί ο δρ Γιώργος Φιτσιάλος, διευθυντής του κέντρου και πραγματογνώμονας των ελληνικών δικαστικών Αρχών αλλά και του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, «δεν προκύπτουν από πουθενά οι πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο».

 

 

«Τα επιστημονικά δεδομένα οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά στα οποία στηρίχθηκαν ο εισαγγελέας και το συμβούλιο για να βγάλουν το βούλευμα. Είναι εντελώς αντίθετα με το κατηγορητήριο και με την ερμηνεία που κάνουν οι εισαγγελείς. Μιλάμε για τις τοξικολογικές αναλύσεις, τα γενετικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και για τα ιατροδικαστικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν ίχνη βιασμού, όπως αναφέρεται μέσα στα συμπεράσματα του εισαγγελέα. Δεν πιστοποιείται ούτε πράξη βιασμού, ούτε πράξη θώπευσης, καμία και πουθενά. Όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά με κανέναν άλλο ο καθένας ξεχωριστά», λέει ο δρ Γ. Φιτσιάλος.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το θύμα καταδεικνύουν ότι δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι τεχνικές που ακολουθήθηκαν για τη διαπίστωση της χρήσης ή μη ουσιών δεν αφήνουν περιθώρια λάθους, όπως σημειώνει ο πραγματογνώμονας.

 

«Αν ο οδηγός ταξί είχε πάρει ουσίες, αυτές θα είχαν ανιχνευθεί. Τα δεδομένα είναι αρνητικά και είναι επικυρωμένα αρνητικά. Οι εισαγγελείς έκαναν κάποιες περίτεχνες ερμηνείες, οι οποίες είναι άκυρες. Επιστημονικώς εξηγούμε, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει και ο εισαγγελέας, ζητώντας τη βοήθεια ειδικού για να βγάλει συμπεράσματα, τα δεδομένα, που είναι εν προκειμένω ξεκάθαρα», επισημαίνει ο κ. Φιτσιάλος.

 

"Όταν ένας νομικός κάνει ερμηνείες επιστημονικών θεμάτων, που εμείς οι ειδικοί πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε σωστά, καταλαβαίνει κανείς ότι το λογικό μπορεί να γίνει παράλογο. Στο δικαστήριο θα αναφερθούν όλα με λεπτομέρειες. Θα εξηγήσουμε σε όλους που θα συμμετέχουν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τα στοιχεία και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν απολύτως κατανοητά. Θα αντιληφθούν οι πάντες ότι δεν υπάρχει βιασμός, δεν υπάρχει χορήγηση ναρκωτικών ουσιών. Δεν συνάδουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις πράξεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο", λέει ο κ. Φιτσιάλος.