Μηχανική βλάβη στο επιβατηγό Olympic Champion με 362 επιβάτες - Ανοικτά της Κέρκυρας

Μηχανική βλάβη στο επιβατηγό Olympic Champion- Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Μαντούδι Facebook Twitter
0

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό πλοίο Olympic Champion, ανοιχτά της Κέρκυρας. 

Το πλοίο που μετέφερε 362 επιβάτες και 149 οχήματα παρουσίασε βλάβη στον αριστερό άξονα της κύριας μηχανής, ενώ έπλεε 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κέρκυρας. 

Το Olympic Champion, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Πάτρα προς την Ηγουμενίτσα και την Ανκόνα, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες. 

Κλιμάκιο που επιθεώρησε το πλοίο απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Οι 362 επιβάτες θα φτάσουν στον προορισμό τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό Hellenic Spirit. 

Προσάραξη πλοίου στο Μαντούδι 

Το βράδυ της Κυριακής προσάραξε το φορτηγό πλοίο AKAYLAR II εντός του λιμένα Κυμασίου Μαντουδίου, σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την ακτογραμμή. 

Στο υπό τουρκική σημαία πλοίο, με 14 μέλη πληρώματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα έλεγχος των υφάλων από καταδυτικό συνεργείο. 

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ η τοπική λιμενική αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του φορτηγού πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό. 

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας. Το πλοίο μεταφέρει 2.500 μετρικούς τόνους λευκόλιθο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

   

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ