Μία μίνι «πόλη» 25.000 κατοίκων πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ελληνικό, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, με το οποίο θα κυρωθεί η διανομή των εκτάσεων στο πρώην αεροδρόμιο και στον Άγιο Κοσμά.

 

Με άλλες διατάξεις επιτρέπεται να λειτουργούν ως τουριστικά καταλύματα έως το 30% των ιδιοκτησιών στα ψηλά κτήρια που θα κατασκευαστούν. Παράλληλα συμπιέζονται ακόμα περισσότερο οι χρόνοι διαφόρων εγκρίσεων, ενώ επιτρέπεται στον επενδυτή να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή εμπορικού κτηρίου, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή».

 

Το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, και καθορίζει ποιες εκτάσεις θα πάρει ο επενδυτής κατά κυριότητα, ποιες με δικαίωμα επιφανείας (δηλαδή για έναν αιώνα) και ποιες θα κρατήσει το Δημόσιο.

 

Παράλληλα, τροποποιεί τη νομοθεσία που δημιουργήθηκε ειδικά για την επένδυση και πλέον εκτείνεται με διάφορες διάσπαρτες ρυθμίσεις σε τουλάχιστον δέκα νόμους από το 2012 έως σήμερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

 

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ταυτόχρονα η αποκατάσταση ενός εκ των διατηρητέων υποστέγων της Αεροπορίας και η μετατροπή του σε κέντρο πληροφόρησης (experience center), καθώς και τη δημιουργία ενός πολύ μικρού τμήματος του πάρκου (85 από τα 2.000 στρέμματα).