Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη - Οι ώρες που τραβά «χειρόφρενο»

Μετρό: Στάση εργασίας την Τετάρτη - Οι ώρες που τραβά «χειρόφρενο» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο μετρό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του Αττικό Μετρό.

Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας του μετρό θα ξεκινήσει αύριο στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας, καθώς όπως αναφέρουν δεν τηρήθηκαν συμφωνηθέντα έπειτα από γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της εταιρείας.

«Η κυβερνητική πολιτική της αποσύνθεσης της εργασίας, της καταστολής και του εμπαιγμού, που βιώνουν εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλοι κλάδοι, κλιμακώνεται και απέναντι στους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ., με την προκλητική καθυστέρηση να προωθηθούν στη Βουλή οι συμφωνημένες νομοθετικές ρυθμίσεις για νεοπροσληφθέντες και παλαιούς συναδέλφους», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

«Η προώθηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων συμφωνήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της εταιρείας δεν έφτασαν στη Βουλή», τονίζεται μεταξύ άλλων. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM