Μεταναστευτικό: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Η Γαλλία θα υποδεχθεί 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα Facebook Twitter
400 αιτούντες άσυλο θα υποδεχθεί η Γαλλία (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Η πρόταση της Γαλλίας, για τη μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στήριξης για το μεταναστευτικό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ.

Στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση και ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία.

Πρόκειται για πρόταση που είχε υποβάλλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, ο Γάλλος ΥΠΕΣ δήλωσε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές και η συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία, ενόψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες ταυτότητες: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των αρμόδιων γραφείων της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των αρμόδιων γραφείων της ΕΛΑΣ

Η νέα διεύρυνση ενισχύει σημαντικά τη διαθεσιμότητα ραντεβού και τις ώρες εξυπηρέτησης, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής και διευκολύνοντας την έγκαιρη έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας
LIFO NEWSROOM