Πολλοί νέοι περιορισμοί ισχύουν από σήμερα και έως τις 16 Μαρτίου στις μετακινήσεις των πολιτών με κωδικούς SMS στο 13033. 

 

Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού πανελλαδικά, από σήμερα το πρωί στις 06:00, οι δυνατότητες και τα όρια για μετακίνηση με τους κωδικούς 1 έως 6 αναδιαμορφώνονται ως εξής: 

 

-Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

 

-Στο sms 3 όσον αφορά για εξυπηρέτηση σε τράπεζα ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός. 

 

-Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

 

-Τέλος, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

 

Αλλάζουν οι ώρες στην απαγόρευση κυκλοφορίας


Στις περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) θα είναι 19:00 έως 05:00, εκτός των μητροπολιτικών ΠΕ Αττικής και ΠΕ Θεσσαλονίκης που τις καθημερινές το ωράριο απαγόρευσης θα είναι από 21:00 έως 05:00 και τα
Σαββατοκύριακα θα είναι 19:00 έως 05:00.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr