Μετακινήσεις: «Πώς θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε άλλους νομούς και νησιά - Πότε θα χρειάζεται αρνητικό τεστ»

Μετακινήσεις: «Πώς θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε άλλους νομούς και νησιά - Πότε θα χρειάζεται αρνητικό τεστ» Facebook Twitter
0

Νέες αποφάσεις για επιπλέον άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένονται εντός της εβδομάδας, με την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό να φτάνει στο τέλος της από τις 14 Μαΐου.

Επί τάπητος βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση του lockdown. Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα γινόταν στις 15 Μαΐου κάτι τέτοιο φαίνεται να μεταφέρεται μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα από την 6η πρωινή της 14ης Μαΐου.

Ποιοι και πότε θα χρειάζονται αρνητικό τεστ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για τη μετακίνηση στην ενδοχώρα θα υπάρξει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.


Για μετακίνηση στα νησιά ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι, με τους εμβολιασμένους να μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση αναλυτικά τα επόμενα βήματα της σταδιακής άρσης του lockdown.

Πώς θα εισέρχονται οι τουρίστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19 και να έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.


Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Τι θα γίνει με SMS και ωράριο κυκλοφορίας

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει επίσης οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032. Επίσης καταργείται το click inside και το click away, με τους καταναλωτές να εισέρχονται ελεύθερα στα καταστήματα.


Επιπλέον το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 00:30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ