Μετά τους πολιτικούς πυρ κατά του Φίλη και από τον Ρέμο

Μετά τους πολιτικούς πυρ κατά του Φίλη και από τον Ρέμο Facebook Twitter
2

Μετά τη θύελλα σε πολιτικό επίπεδο για τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων την οποία χαρακτήρισε «εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία», είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις σε επίπεδο ερμηνευτών.  

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αντώνη Ρέμου μέσω Instagram, ο οποίος ανέβασε μία ιστορική φωτογραφία του ποντιακού ελληνισμού  και έγραψε: «Απλά θέλω να επισημάνω σε κάποιο απίθανο κύριο Φίλη ότι η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με θεωρίες και εκτιμήσεις».

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας από τον οποίο παίρνουν σιγά-σιγά αποστάσεις όλο και περισσότεροι σύντροφοι του και συνάδελφοι υπουργοί (μέχρι και το Μαξίμου), ήταν η εξής και έγινε χθες στο Star:  "Έκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια".

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ