Μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης Facebook Twitter
0

Επικίνδυνες διαστάσεις αρχίζει να παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στις 6 το πρωί σε χορτολιβαδική περιοχή κοντά στο χωριό Μάραθος, του δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή τη στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε τέσσερα πύρινα μέτωπα. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα των ΟΤΑ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής, σε μια προσπάθεια οι φλόγες να μείνουν έξω από το χωριό.

Στην ίδια περιοχή, την περασμένη Δευτέρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά καίγοντας 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ωστόσο η σημερινή πυρκαγιά δεν προήλθε από αναζωπύρωση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες να είναι προσεκτικοί και να μην προχωρούν στο κάψιμο λιόκλαδων, γιατί οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Ελλάδα / Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, ο τότε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Ελευσίνας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής
LIFO NEWSROOM
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι δοκιμές για την επέκταση έως Καλαμαριά

Ελλάδα / Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι δοκιμές για την επέκταση έως Καλαμαριά

«Έχουν ήδη παραδοθεί 4 από τους καινούργιους συρμούς που θα έρθουν για να καλύψουν και το καινούργιο δίκτυο» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης
LIFO NEWSROOM