Με την ελληνική σημαία στα χέρια, ο μικρός Τάσος, ο μοναδικός μαθητής του Μαθρακίου, παρέλασε, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου.

 

Η στιγμή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς αυτή είναι η πρώτη παρέλαση στο ακριτικό νησί, μετά από 21 χρόνια. Οι περίπου 35 κάτοικοι του Μαθρακίου με χαμόγελα, χειροκρότησαν τον μικρό Τάσο, ο οποίος παρήλασε, έχοντας δίπλα την δασκάλα του. 

 

 

«Ο Τάσος αισθάνεται πολύ περήφανος. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εντούτοις αγάπησε το Μαθράκι σαν τον τόπο του» ανέφερε συγκινημένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τζένη Γιαννοπούλου, η μητέρα του μικρού μαθητή.
Μπορεί οι περισσότεροι κάτοικοι του Μαθρακίου να το εγκατέλειψαν, ωστόσο, η μητέρα του Τάσου αποφάσισε να μετακομίσει με τον γιο της εκεί, αφού είδε κάποιες φωτογραφίες στο Ίντερνετ.

 

«Έζησα 10 χρόνια στην Αμερική και 8 στην Γερμανία. Όταν έβλεπα το μικρό μου παιδί να μεγαλώνει πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό, ήταν κάτι που δεν ήθελα. Ήθελα μια πιο ποιοτική ζωή και να στηρίξω έναν τόπο της Ελλάδας που κοντεύει να ξεχαστεί», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η 

 

Όπως είπε, οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει τόσο την ίδια, όσο και Τάσο. «Όταν έρχεσαι και βλέπουν ότι επιθυμείς να ενσωματωθείς, οι αγκαλιές και τα σπίτια τους είναι ορθάνοιχτα. Δεν με έκανε κανείς ποτέ να νιώσω ξένη. Το παιδί μου έχει αποκτήσει δεν ξέρω πόσες γιαγιάδες και παππούδες, πόσες θείες και θείους. Ένα ολόκληρο νησί τρέχει για ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κα Γιαννοπούλου.