Μαρουσάκης για φωτιές: Μπαίνουμε στο πιο επικίνδυνο τμήμα της ημέρας- Μέγιστες εντάσεις μελτεμιών

Κλέαρχος Μαρουσάκης για φωτιές: Δύσκολες οι επόμενες ώρες- Ενισχύονται οι άνεμοι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Μάλιστα, ενώ οι φωτιές μαίνονται, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως μπαίνουμε στο πιο δύσκολο μέρος της ημέρας.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του Open σημείωσε πως οι αμέσως επόμενες ώρες θα είναι και οι πιο δύσκολες στον τομέα των ανέμων καθώς τα μελτέμια που πνέουν στις περιοχές που μαίνονται οι φωτιές αναμένεται να φτάσουν στη μέγιστη έντασή τους.

Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος, «εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο χρονικά τμήμα της σημερινής ημέρας καθώς υπάρχουν οι μέγιστες εντάσεις των μελτεμιών».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «οι άνεμοι θα μετακινούνται από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά και τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Σαρωνίδας θα προσεγγίσουν τα 6-7 μποφόρ και προς την περιοχή του Λουτρακίου θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ με ριπές που μπορούν να φτάσουν τα 7-8 μποφόρ. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Δερβενοχώρια καθώς οι άνεμοι θα είναι στα 6-7 ακόμη και 8 μποφόρ».

Αυτή η δύσκολη κατάσταση με τους ανέμους θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι η φωτιά δημιουργεί τον δικό της καιρό, άρα είναι πιθανό στην περιοχή που μαίνεται το πύρινο μέτωπο να ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο άνεμος ή να αλλάζει απότομα η διεύθυνσή του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM
«Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Ελλάδα / «Χάθηκε ένας φίλος, σταματήστε τις θεωρίες» - Η ανάρτηση του φίλου του ορειβάτη στη Δράμα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο άνδρες είχαν φτάσει στην περιοχή για να ξαναδούν το σημείο όπου πριν λίγο καιρό είχε εντοπιστεί συντρίμμι μαχητικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο είχε αναδείξει ο άτυχος ορειβάτης
LIFO NEWSROOM