Μανιτάρι «γίγας» 11 κιλών εντοπίστηκε στα Γρεβενά

Μανιτάρι «γίγας» 11 κιλών εντοπίστηκε στα Γρεβενά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ο μανιταροσυλλέκτης Γεώργιος Γάκης με το μανιτάρι γίγας
0

Ένα μανιτάρι- γίγαντα, βάρους 11 κιλών, εντόπισε μανιταροσυλλέκτης σε ορεινή περιοχή των Γρεβενών.

Κατά την διάρκεια της βόλτας στο βουνό, ο κ. Γάκης βρήκε το μανιτάρι σε δασώδη περιοχή του ορεινού όγκου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το μανιτάρι στην τοπική ονομασία λέγεται "Πόπορδο" ή αλλιώς "Λυκόπερδο το ασκόμορφο'', είναι γευστικότατο και είναι ένα από τα τρία είδη μανιταριών που γνωρίζω καλά και συλλέγω από τη φύση. Άλλοι μανιταρόφιλοι συλλέγουν περισσότερα είδη».

Τα Γρεβενά δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται ως η πόλη του μανιταριού, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πάνω από 2.500 από τα συνολικά 7.000 είδη μανιταριών που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα.

Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο πρώτος οργανωμένος σύλλογος μανιταρόφιλων, για να εξελιχθεί στην συνέχεια σε ένα πανελλήνιο δίκτυο που έχει εκατοντάδες συλλέκτες και φίλους μανιταριών σε όλη την Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM