Απεργία της ΓΣΕΕ

Μαγιορκίνης: Η μείωση των κρουσμάτων στην Αττική αγγίζει το 30%- Αλλά είναι μειωμένη η προσέλευση για τεστ

Μαγιορκίνης; Η μείωση των κρουσμάτων στην Αττική αγγίζει το 30%- Αλλά είναι μειωμένη η προσέλευση για τεστ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική την τελευταία εβδομάδα αγγίζει το 30%, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά επεσήμανε ότι είναι μειωμένη η προσέλευση για τεστ.

 

Την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα έδειξε επιπλέον σημεία υποχώρησης, δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.Η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης, συμπλήρωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 6%. Παράλληλα, υπήρξε σημαντική μείωση των νέων εισαγωγών με συνέπεια το ισοζύγιο με τα εξιτήρια να οδηγεί σε σταδιακή αποσυμπίεση του συστήματος υγείας.

 

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα παρουσίασαν σημαντικότατη μείωση, που αγγίζει το 30% στην Αττική, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί λόγω των αργιών υπάρχει μειωμένη προσέλευση για τεστ. «Πιο αξιόπιστη εικόνα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε.

 

Αναφερόμενος στα self test, δήλωσε ότι έχουν διατεθεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια, σε περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια πολίτες. Πάνω από 3 εκατ. δηλώσεις έχουν γίνει στη σχετική πλατφόρμα, το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας είναι πάνω από 8.500. Περισσότερα από 1.400 επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

 

Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε τη σημασία της μαζικής συμμετοχής στον εμβολιασμό. «Αν είσαι πάνω από 65 ετών, η πιθανότητα να καταλήξεις από τον ιό είναι 10-20%. Μετά τον εμβολιασμό αυτή η πιθανότητα όπως και η πιθανότητα να καταλήξεις στο νοσοκομείο μειώνεται τουλάχιστον 20 φορές», δήλωσε.

 


Σε ό,τι αφορά στους νέους, σημείωσε ότι μετά τον εμβολιασμό η πιθανότητα σοβαρής νόσησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Υπογράμμισε όμως ότι με τον εμβολιασμό των νέων δεν προστατεύονται μόνο οι ίδιοι, αλλά κυρίως εξαλείφεται η μετάδοση στην κοινότητα.

 

 

Ελλάδα
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM