Λούνα παρκ: Μηχανήματα κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα και σε άθλια κατάσταση

Λούνα παρκ: Κλεμμένα από τη Βουλγαρία τα μηχανήματα, ασυντήρητα και σε άθλια κατάσταση Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Ένας πρώην εργαζόμενος στο λούνα παρκ αποκάλυψε στο Mega τις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα περισσότερα μηχανήματα ήταν σε άθλια κατάσταση, με κάποια από αυτά να είναι παλιά, ασυντήρητα, και μάλιστα, όπως ανέφερε, κλεμμένα από τη Βουλγαρία. Ο ίδιος τόνισε ότι τα μηχανήματα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί, αλλά ο ιδιοκτήτης τα είχε απλά βάψει και συνέχιζε να τα λειτουργεί επί χρόνια.

Επιπλέον, ο πρώην εργαζόμενος εξήγησε ότι για να χειριστεί κανείς επικίνδυνα παιχνίδια απαιτείται ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση, η οποία περιλαμβάνει μαθήματα ασφαλείας εννέα μηνών στην Ιταλία. Όμως, όπως αποκάλυψε, στο συγκεκριμένο λούνα παρκ πιθανότατα κανείς από τους εργαζόμενους δεν είχε την απαραίτητη πιστοποίηση, εκτός από τον ίδιο.

Σοκαριστικές είναι επίσης οι μαρτυρίες για το λούνα παρκ, καθώς αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε τραυματισμός. Ειδικά, αναφέρθηκε σε περιστατικό με το παιχνίδι «μπαλαρίνα», όπου παιδιά τραυματίστηκαν λόγω της υψηλής ταχύτητας λειτουργίας του.

Οι εγκαταστάσεις του λούνα παρκ φαίνεται πως έκρυβαν επικίνδυνες παγίδες, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι σχεδόν ανύπαρκτα, όπως καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών που το είχαν επισκεφτεί.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM