Λουκέτο βάζει η Raxevsky - Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι

Λουκέτο βάζει η Raxevsky - Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
Η Ζέτα Μακρυπούλια επί σειρά ετών «πρέσβειρα» για το brand Raxevsky (Φωτό Αρχείου / Eurokinissi)
0

Λουκέτο βάζει η γνωστή εταιρία ενδυμάτων Raxevsky μετά από 37 χρόνια λειτουργίας.

Μετά από μια διαδρομή 37 ετών, η εταιρεία κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν, χωρίς να έχουν λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις τους οι τελευταίοι, περίπου 100 εργαζόμενοί της.


Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου των εργαζομένων Δημήτρη Αναστασόπουλου στο newsit, άλλοι περίπου 70 εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους την χρονιά που πέρασε.

Η γνωστή εταιρία άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από το 2012 και το 2016, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Μουρτζούχος, αναζήτησε στήριξη από τις τράπεζες, για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

«Η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη» λέει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία είναι πολλά είναι πολλών ετών.

«Ούτε καν αποζημίωση απόλυσης δεν έλαβαν, ούτε το δώρο των Χριστουγέννων του 2018. Οι συσσωρευμένες οφειλές είναι πολύ μεγάλες σε όλους. Κατά μέσο όρο οφείλονται πάνω από δέκα μισθοί στον καθένα» προσθέτει.

Το 2016 ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky είχε ήδη περιοριστεί στα 26 καταστήματα, από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στους 170, από 290 που εργάζονταν σε αυτά, προ κρίσης.

Πολλοί εργαζόμενοι, αν και είχαν δει τα σημάδια από τα τέλη 2012, οπότε ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, συνέχισαν να εργάζονται, ελπίζοντας στην ανάκαμψη της εταιρείας και πιστεύοντας στη συμφωνία εξυγίανσης που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητά της.

«Η εργοδοσία, για λόγους που και εμείς διερευνούμε, τους διαβεβαίωνε μέχρι πολύ πρόσφατα ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει η εταιρεία» είπε ο δικηγόρος των εργαζομένων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM